Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2012 18:19 - E.55555
Автор: bulgarinut57 Категория: Политика   
Прочетен: 3214 Коментари: 9 Гласове:
18

Последна промяна: 13.12.2012 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 E.




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dimenzed - Кой ще ги е виждал и чувал тези &qu...
30.03.2012 19:44
Кой ще ги е виждал и чувал тези "славяни" при положение, че те са плод на руската "панславистка" доктрина, показваща болната мания за величие на вся русская сволочь! Те Византийците не са ги виждали или чували, камоли кан Аспарух и древните българи! Той и Паисий Хилендарски не чувал за такъв несъществуващ етнос, та по-късно червеноармейците му пренаписаха историята, като от "Славнобългарская" я направиха "СлавЯнобългарская"!!!
цитирай
2. sparotok - факти
30.03.2012 20:05
Според проф. Г. Ценов първите и истинските славяни са българите ( с това аз се съгласявам стопроцентово).

Ето какво казва Ценов:

" ...понеже от българите, или славяните излезе пимото, което се разпространи между другите славянски племена, то името славяни станало расово име. Работата обаче не стои тъй, че името славяни е първичното име на славянската раса, от което от сетне са се отделили имената на другите славянски племена. Името славяни е частично име, до него са съществували и други славянски имена като българи, анти, венети...То се явява след името българи и наместо името българи..."

Ганчо Ценов, Праотечеството и Праезика на Българите, Хелиопол, София, 2005, стр.178.

Ето какво казва Ценов и в друга своя книга

Отношението между българи и славяни е отношение между сродни народи, а не отношение на диви азиатци и мирни европейци ...

http://ziezi.net/cenov/bulgarite/19.htm

Понеже казахме, че българите са по-стари поселници на Македония от славяните, то от това не трябва да се разбира, че българите не са славяни. БЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНИТЕ СА ЕДИН НАРОД, НО РАЗЛИЧНО НАРИЧАН... http://ziezi.net/cenov/bulgarite/42.htm

Това са малка част от доводите на Ценов, те са ясни, нали...а ето и моето виждане

Страбон обяснява, че земите на гетите започват при Херкинската гора (Шварвалд) и после продължават по течението на Дунава чак до Черноморските степи. В абсолютно същия регион Йордан разполага славяните - от изворите на Висла до Мурзианското езеро ( Осиек) и Новиодунум ( Исакча в делтата на Дунав).

По времето на Йордан и Прокопий славяни на територията на Русия, Словения, Украйна и т.н. няма...няма и как да има защото славяни са само старите гети. Това се обяснява на няколко пъти от Ценов цитиращ Т.Симоката - Славяни, или още гети защото това бе името им в древността...
Етнонима славяни, или по-точно слав-ени се образува точно както са се образували тракийските етникони салдобус-ени, перпер-ени и др.
Страбон обяснява, че гети и мизи са сродни народи и говорят същия език както и останалите траки. В по-късни времена гетите са наречени славяни, а мизите –българи. Съюза на българи и славяни през 681 г. е съюз на гети и мизи...
Тук не са припарвали дедите на чехи, словаци, поляци, руснаци... По това време те си носят други имена, етнонима славяни никога не е прилаган за тях от Прокопий, Псевдоцезарей и Йордан.
Самите словени и словаци са носили името венди, венети. Немците са наричали земите им Виндиш Марк, а за римляните това е терминес Венеторум...Това обаче го знаят малко хора. Малко хора знаят и, че руснаците също са носили името венети, до ден днешен финландците казват на руснаците венелаинен – венети, венди. Русия пък е наречена Веная...но и това не го знаят повечето хора...
http://en.wiktionary.org/wiki/ven%C3%A4l%C3%A4inen
http://en.wiktionary.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4
Понеже вендите, които са илири са говорели език сроден на гетите –славяни, то те също придобиват това име. Свети Колумбан пише – венетите, наречени още славяни...това обаче е доста поколения след времето на Прокопий и Йордан...
Руснаците са потомци на земеделските скити, а украинците на царските скити, от които идват и старите българи. Имената анти и венети не се появяват през 6-ти век, а векове по-рано. Плиний пише за анти между скитите и кимериите през 1-ви век...Плутарх пише пък за скитския цар Антий...но повечето хора не знаят за това.
Вендите-венети пък са старите енети споменати още от Омир. За гърците нашето В е било трудно и те често са го изпускали – Едеса-Ведеса, Исмарос-Висмарос... енети –венети. Енетите заминават заедно с траки за Италия и се заселват в земите на днешните словени... чийто език е родствен на българския.


Името славяни е древно, то има същия смисъл както и името гети.
СЛАВЯНИ е сродно на ведическото СЛАВАНА –славене
ГЕТИ е сродно на ведическато – ГАЯТЕ – прославям, славя с песен.
Дори и името на ВЕНДИТЕ има същия смисъл, то се обяснява с ведическото ВАНДАЯТЕ – прославям.
Над вендите живеят ставаните, тяхното име също означава славни – СТАВАНА означава славене на санскрит...
Не само тракийското племе гети е наречено славяни, така са назовани и бесите
the Bessi, who comprehended all the northern nations below Thrace, or all who used the Runic or Sclavonian tongue http://www.ewtn.com/library/MARY/THEOCENO.HTM
Има едни мошеничета, които съскат, че склавини не било славяни, но това се признава от всички западни учени. Нито гърци, нито латини имат звукова комбинация СЛ, за това вмъкват К, или Т.
Преслав е записан от гърците като ПереСТЛава
Висла е записана като ВиСТЛа, а и ВиСКЛа
Светослав е записан като СвентоСТЛавус
Славун е записан като СКЛавун.
През Средновековието славяните са наричани СКЛАВЕНИ, СТЛАВЕНИ, СКЛАВОНИ, ЕСКЛАВЕНИ, ЕСКЛАВИ... а има един герой живял преди Троянската Война, името му е (А)Скалавус - Слав...обзалагам се, че почти никой не е чувал за него...защо ли?
Тези данни не са изгодни на едни човечета и за това те мътят водата и заблуждават хората. Кълнат се в Ценов, но му забиват нож в гърба...хитро... и някакси небългарско.
Аз оставам верен на Ценов, по неговите данни, а и моите собствени проучвания съм стигнал до заключението, че единствено и само българите имат право над името славяни. То е новото име на гетите станали основен компонент на населението на Дунавска България....Словени, Словаци са наречени така, заради алтернативното име на старите гети...
Ако някой разполага с други факти нека да ги представи...

цитирай
3. bulgarinut57 - БЛАГОДАРЯ ТИ ПРИЯТЕЛЮ !!!
30.03.2012 21:14
Фактите, фактите.

цитирай
4. socialismus - Чех, Лях и Рус пък са трима братя от полския фолклор
30.03.2012 21:27
Те изобщо не споменават Трак или Болгар. Въпреки това езикът им е много по- сходен със съвременния български, който хич не се схожда с гръцкия, макар че траки, пелазги и дорийци дори трябва да са се разбирали добре с елините.
Намирам неестествено отделянето на българите от славянското семейство. Не мога да си представя българи като предтечи на руси, сорби, хървати, поляци, сърби и др. При тях в блатата дори не са намерени тракийски произведения на изкуството.
цитирай
5. bulgarinut57 - ГРЕШКА !
30.03.2012 21:48
"При тях в блатата дори не са намерени тракийски произведения на изкуството."
Грешка !

"Намирам неестествено отделянето на българите от славянското семейство."
Семейство ???
цитирай
6. анонимен - "Намирам неестествено от...
30.03.2012 22:19
bulgarinut57 написа:
"Намирам неестествено отделянето на българите от славянското семейство."
Семейство ???


Много по- добре се разбирам и се чувствам сред свои в общуване със сърби, руси, чехи и поляци, отколкото с гърци и румънци и дори чуваши и кабардино-балкарци. Това е което ми дава субективното усещане за родственост. Кое е "семейството" към което според теб са българите?
цитирай
7. bulgarinut57 - Кое е "семейството" към което според теб са българите?
30.03.2012 22:42
"Намирам неестествено отделянето на българите от славянското семейство."

Репликата по-горе е отглас на ПАНСЛАВИЗМА,
която доктрина ни докара до Вашия въпрос: "Кои сме ние ???"
България в момента граничи със себе си !

Аз съм далеч от претенцията и компетенцията да Ви дам
точния отговор !
Търсете и ще го намерите !

Тук в блога има много хора, посветили се да напишат ИСТИНИ за нас БЪЛГАРИТЕ.
Но не само тук естествено.

цитирай
8. bulgarinut57 - ОСНОВНОТО
30.03.2012 22:50
за мен е направено, за жалост !
Българската историографска школа с нейния "баща" мошеника златарски
е постигнала много !

Целта е била една ОБЕЗРОДЯВАНЕ на народа ни !!!



цитирай
9. sparotok - траки
30.03.2012 23:24
socialismus написа:
Те изобщо не споменават Трак или Болгар. Въпреки това езикът им е много по- сходен със съвременния български, който хич не се схожда с гръцкия, макар че траки, пелазги и дорийци дори трябва да са се разбирали добре с елините.
Намирам неестествено отделянето на българите от славянското семейство. Не мога да си представя българи като предтечи на руси, сорби, хървати, поляци, сърби и др. При тях в блатата дори не са намерени тракийски произведения на изкуството.


Нека се придържаме към фактите. Никой, никога не е казвал, че траки, пелазги и гърци са се разбирали един друг. Херодот споменава, че пеласгийския език е напълно непонятен за гърците ( История І-57).

Гърците наричат траките варвари, а първоначалното значение на тази дума е - говорещи неразбираем език.

Пелазгите са обитавали Крит, минойските топоними обаче са почти неразличими от тракийските.

минойски топоними -тракийски топоними
Пергам -Пергам
Гординия -Гордион
Пайто -Пато виса
Даво -Дава
Коносо -Книса (Книшава)

Българите, или, ако искате -траките са разпространили своя език и култура във всички държави, в които днес се говорят така наречените славянски езици. разпространението на керамика и оръдия на труда започва още през Неолита.

През Следновековието българския език оказва огромно влияние върху руския, украинския, сръбския...а според някои дори и полския...

През 6-ти век не е имало единно славянско семейство, тогава с името славяни са наречени древните жители на Дунавската равнинна...гетите. Помислете малко - ако бяхме живели до 6-ти век заедно с руснаци, поляци, чехи...то така щяхме да сме се омесили, че щеше да се е получила еднородна маса хора...ние обаче си се различаваме, нали?

Трябва да се внимава с понятията, викингите например са германи, но германците от друга страна не са викинги. Исторически понятия и езиковедски термини не трябва да се смесват.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarinut57
Категория: Политика
Прочетен: 322122
Постинги: 92
Коментари: 935
Гласове: 6338
Архив